Mogelijkheden voor thuiswerk en de bouw

De oplossingen zijn er al tientallen jaren. De technieken om vanuit huis te werken zijn er al heel lang. Zoveel mogelijk mensen met een kantoorbaan vanuit huis laten werken. Een aantal van deze mensen zullen dan vanuit een ander land willen werken.

Velen willen graag naar een warm land verhuizen, dus zo komen er ook veel huizen vrij. Toch mag je van veel werkgevers niet vanuit huis of vanuit een ander land werken. Hoe meer mensen vanuit huis werken hoe meer bedrijfspanden leeg staan. In die panden hadden ze de afgelopen jaren genoeg huizen kunnen bouwen.

Een aantal lege bedrijfspanden moeten uiteraard gereserveerd blijven voor eventuele toekomstige ondernemers. Sommigen van hun hebben een bedrijfspand nodig. Dan nog hadden er voldoende huizen gebouwd kunnen zijn.

Minder mensen gaan stemmen

Politici verdraaien of verbergen de waarheid om hun politieke partij zo goed mogelijk te kunnen verkopen. Politici van alle partijen hebben zich te weinig laten horen. Nu zien we al tientallen jaren politici die met te makkelijke oplossingen komen.

Stop of beperk de immigratie. Volgens mij mag en kan dat niet, want immigratie/emigratie hoort bij elk land. Niet alle factoren voor de hoge woningnood hebben met buitenlanders te maken. In de loop der jaren is het aantal echtscheidingen of vrijgezellen enorm toegenomen.

Meer mensen wonen alleen

Steeds meer mensen zijn alleen gaan wonen en dat worden er naar verwachting elk jaar veel meer. Veel of de meeste mensen zijn teveel aan het werk of studeren. Daardoor hebben ze geen tijd voor een relatie. Woon je alleen dan moet je zelf alle kosten betalen en als je samen woont, dan worden de kosten gedeeld.

Ook doen politici te weinig om oorlogen te stoppen met als gevolg vluchtelingen en ook zij hebben een huis nodig. Veel mensen hebben te hoge kosten om te leven waardoor er geen geld is een gezin te stichten. Sommige dingen zijn niet nodig.

Velen willen indruk maken op anderen met een te dure vakantie of auto. En dit terwijl velen geen auto nodig hebben. Schrap je een auto en ongezonde produkten, dan scheelt je dat duizenden dollars per jaar. Verder zijn er ook mensen die teveel kleding of andere spullen hebben.

Kosten woning gestegen

Sommige verhuurders van woningen mogen maximaal ongeveer 33% van je inkomen als huur vragen. Dit lijkt me een goede regeling. Soms is het minder goed of zelfs slecht geregeld. Canada of Portugal zijn voorbeelden waar veel mensen veel meer dan 33% van hun inkomen aan huur kwijt zijn.

De oplossing

Een oplossing kan zijn dat zoveel mogelijk mensen tegen hun regering gaan protesteren. Ga als politicus of regering direct voor de beste oplossing, duidelijk en eerlijk. Ik ga regeringen erop aanspreken iets met mijn oplossingen te doen. Jaren geleden heb ik de gemeenten van Porto en Lissabon met mijn oplossingen gemaild zonder uiteraard een reactie terug.

Met mijn website probeer ik zoveel mogelijk aandacht te vragen. De woningnood en te dure huizen zijn in meerdere landen een groot probleem.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *